JANNE HEINONEN
KÄSIKIRJOITTAJA - OHJAAJA
 
 
Syntynyt vuonna 1978 Saarijärvellä, Keski-Suomessa, jossa myös nykyisin asuu ja työskentelee. Erikoistunut televisio-ohjelmien ja elokuvien käsikirjoittamiseen ja ohjaamiseen sekä mediakasvatustyöhön. Oma yritys Tuotantoyhtiö Heija Ky (www.heija.fi).
 
Heinonen valmistui vuonna 2003 medianomiksi Tampereen ammattikorkeakoulun Taiteen ja viestinnän osastolta. Opiskeluaikana hän käsikirjoitti ja ohjasi neljä lyhytelokuvaa, jotka saivat kaikki osakseeen paljon kiitosta. Taivasmatka voitti vuonna 2002 erikoispalkinnon Tampereen elokuvajuhlilla ja lopputyö Niin lähellä, niin kaukana sai vuonna 2004 DVD-levityssopimuksen kotimaassa PAN Visionin toimesta.
 
Valmistumisensa jälkeen hän ohjasi ja käsikirjoitti lyhytelokuvan Unohtumattomia elämyksiä, joka ostettiin sekä Suomen että Ruotsin televisioon. Suurin työllistäjä viime vuosina on ollut YLE:n lastenohjelmien Koura-palkittu Operaatio Hurrikaani, jota Heinonen käsikirjoitti neljä tuotantokautta vuosina 2005-2009. Hän on myös tehnyt muutamia televisiomainoksia, mm. Genimapille ja Iskulle. Myös YLE Teemalla nähty dokumentti Muissa maailmoissa on hänen käsialaansa. Dokumentti Tämän kosken lapset Tapperin taiteilijaveljeksistä valmistui keväällä 2012.
 
Opetustyöt ovat kuuluneet olennaisena osana valmistumisen jälkeiseen elämään. Heinonen on toiminut tuntiopettajana mm. Tampereen kuvataidekoulussa, Loimaan ammatti- ja aikuisopistolla, Lahden kansanopistolla ja tehnyt opetusyhteistyötä Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa mediakasvatuksen parissa.
 
JANNE HEINONEN - BIOGRAFIA